Jansen Products

BNP Paribas Fortis heropent vernieuwd kantoor

De renovatie van het bankkantoor op Groene Boulevard afgerond

Vanaf woensdag 9 november konden de klanten van het kantoor van BNP Paribas Fortis terecht in een nieuw, open bankkantoor van de toekomst. Hiermee verankert de bank haar aanwezigheid in het stadscentrum en garandeert zij een optimale bereikbaarheid voor haar klanten.

De renovatie van het bankkantoor van BNP Paribas Fortis, gelegen aan de Ridder Portmanstraat 1 te Hasselt, is afgerond. Het mooi gerenoveerde bankkantoor gelegen op het gelijkvloers van het gebouw heeft een volledige metamorfose ondergaan. Gedurende de renovatie – uitgevoerd door  Building Group Jansen – bleef het bankkantoor toegankelijk voor haar klanten en medewerkers.

Het kantoor van de toekomst is een open ruimte, transparant en gericht op maximale interactie, zowel met de kantoormedewerkers als met de wereld daarbuiten. Niet alleen het uitzicht van het kantoor is vernieuwd, ook de technologieën zijn aangepast aan de meest moderne ontwikkelingen. Het hedendaagse kantoor is ruimer door de integratie van de vroegere passerelle achteraan het gebouw en de overdekte voorgevel van 1,5m in het kantoor. De architect Jaspers-Eyers werkte een ontwerp uit waarbij de ruimte veel opener oogt met meer natuurlijk lichtinval door de grote glasgevel. Om de openheid extra te benadrukken werden verplaatsbare glazen wanden van Maars Jansen en lichtere kleuren gebruikt.

Over het renovatieproject

Het huidige gebouw*, gebouwd begin jaren 70, was niet meer aangepast aan de moderne normen voor bedrijfsgebouwen. Het gloednieuw bankkantoor werd met de nieuwste bouwmaterialen en –technieken gemoderniseerd. Er was nood aan een optimalisatie van de beschikbare ruimte, het energieverbruik, het thermisch en akoestisch comfort. (De nieuwste normeringen betreffende akoestiek worden nu gehaald in het gebouw.)

De technieken worden volledig gestuurd door de technische ruimte op de 7de verdieping en een ‘state of the art’ sturingssysteem. Het bankkantoor werd bovendien volledig geïsoleerd volgens de nieuwste EPB regelgeving. Energiezuinigheid is de rode draad in dit renovatieverhaal. Niet enkel door de nieuwe technische installaties en isolatienormen maar ook door functies te integreren zoals aanwezigheidsdetectie waarbij het licht uitgaat als iemand de ruimte verlaat of de verwarming op aardgas, wat voordien stookolie was.

Vanaf 14 november gaan de verbouwingen op de 1ste en 2de verdieping van start. Het einde van de werken voor de bank is voorzien rond september 2017. De bouwkundige werken aan de appartementen en de lofts zullen als alles volgens planning verloopt eind 2017 gereed zijn.

(*) Het gebouw biedt plaats aan 150 personeelsleden van de bank en huisvest 5 entiteiten: een agentschap, een private banking center, een business center voor ondernemingen, de kantorengroep Hasselt en de regiodirectie (Limburg).

Mede op vraag van de stad Hasselt, krijgt het gebouw een gemengd karakter met stadsappartementen en lofts op de bovenste 3 verdiepingen.